Uitfrezen

In verschillende stappen

Een verstopping? Wij frezen je riolering uit!

Vermoed je dat je rioleringsbuizen geblokkeerd zitten of zijn die sterk vernauwd door kalk, vet en wortelgroei? Dan komen wij je buizen uitfrezen. Afhankelijk van de situatie opteren we voor een ketting– of een wielfrees, aangedreven onder waterdruk.

Daarmee kunnen we onder meer kalk, cement, vetresten en ingegroeide wortels te lijf gaan. Bekijk hieronder welke stappen we zoal ondernemen om je riolering uit te frezen:

Stap 1

Als eerste stap plaatsen we een freesmachine in je leiding. Die wordt door een elektromotor aangedreven en is uitgerust met een draaiende kop. De harde metalen snijbladen op de kop draaien met een hoge snelheid en verwijderen zo obstakels.

Stap 2

Voor de freesmachine haar werk kan doen, reinigen we je afvoerbuis grondig door middel van hogedruk.

Stap 3

Daarna start onze operator de freesmachine op en zorgt die ervoor dat de machine zich langzaam kan voortbewegen. Alle vrijgekomen deeltjes worden via de afvoerbuis afgevoerd.

Stap 4

Zodra de freeswerken afgelopen zijn, spoelen we losgekomen deeltjes en ander vuil weg. Vervolgens voeren we een camera-inspectie uit om eventuele andere obstakels op te sporen en te bekijken of je buis niet beschadigd is Mocht dat laatste het geval zijn, gaan we over tot relining om die te herstellen.

Bij vragen over onze werkwijze of tarieven kan je ons altijd vrijblijvend aanspreken. Wij helpen je met veel plezier verder.