Relining, brush coating & point repair

Elk van onderstaande technieken meester

De voordelen van relining, brush coating & point repair

Om beschadigde rioleringen te herstellen zonder die te hoeven uitbreken, zijn de technieken relining, brush coating en point repair ideaal. Waar we bij relining over de hele lengte van je buis werken, doen we dat bij brush coating en point repair plaatselijk.

Hieronder zetten we de kenmerken en voordelen van elke methode voor je op een rij. Stuur ons gerust een bericht om verdere inlichtingen in te winnen.

Relining

Wat is relining?

Relining – oftewel de kousmethode – houdt in dat we een nieuwe epoxybuis aan de binnenkant van beschadigde rioleringen plaatsen. De epoxybuis past zich aan de vorm van je riolering aan. Zo worden barsten en breuken verleden tijd en hoeft je buis niet volledig vervangen te worden. Bovendien wordt de buis bestand tegen asbest. Een groot pluspunt is dat relining een permanente oplossing biedt.

De voordelen van relining

Omdat we geen hele leidingen hoeven op te graven en vervangen, is relining een relatief goedkope methode. Er zijn nu eenmaal minder arbeiders en minder materialen nodig.

Terwijl oude leidingen opgraven soms dagen of weken kan duren, is relining al op enkele uren geklaard. De overlast voor bewoners en omliggende bedrijven is daarbij miniem.

Rioleringen uitgraven, kan aanzienlijke schade aan tuinen, bestrating en gebouwen toebrengen. Relining vereist slechts minimale graafwerken en brengt dus ook minder schade toe.

Relining met uv-licht is milieuvriendelijker dan de traditionele aanpak, aangezien er geen chemicaliën en andere schadelijke stoffen vrijkomen. Bovendien worden er minder materialen verspild en raakt de grond niet vervuild.

Relining verlengt de levensduur van je riolering met wel tientallen jaren. De kwaliteit van de riolering en de afvalwaterbehandeling zullen erdoor verbeteren.

Dankzij relining wordt de binnenkant van je leidingen glad en naadloos, wat de waterdoorstroming ten goede komt. Er zal minder kans op verstoppingen en andere problemen zijn.

Gedurende relining maken we gebruik van materialen die tegen corrosie, slijtage en chemicaliën bestand zijn. Je gerenoveerde leidingen zullen ongetwijfeld langer meegaan.

Mensen behouden te allen tijde de toegang tot hun woning of bedrijfsgebouw.

Relining is een flexibele techniek die op verschillende soorten leidingen toegepast kan worden. Kleine of grote herstellingen aan leidingen worden zo kinderspel.

Brush coating

Wat is brush coating?

Specifiek om corrosie en slijtage in afvoerbuizen aan te pakken, leent brush coating zich uitstekend. Eerst reinigen we je afvoerbuis, waarbij we verstoppingen onder hoge druk of met een freesmachine verwijderen. Daarna brengen we epoxyhars op de binnenkant van de buis aan door middel van een borstel en spray.

Er ontstaat dan een beschermende laag die de hele buis bedekt en de levensduur ervan verlengt. Nadat de hars is uitgehard (dat gebeurt erg snel), inspecteren we je riolering met een camera op eventuele gebreken. Brush coating kunnen we niet alleen op riolerings- en afvoerbuizen toepassen, maar ook ventilatiekanalen kunnen we herstellen.

De voordelen van brush coating

  • Brush coatings beschermen je leidingen tegen corrosie en andere schadelijke invloeden, waardoor de levensduur ervan zal verlengen.
  • In vergelijking met een vervanging of een uitgebreide reparatie is brush coating veel kostenefficiënter.
  • Brush coating is een enorm snelle methode waarbij het behandelde gebied vrijwel niet verstoord wordt. Van tijd- en kostenbesparing gesproken!
  • De coatings die bij brush coating worden aangebracht, hebben een lange levensduur en beschermen het oppervlak van je leiding tegen schadelijke invloeden.
  • Brush coating kan al toegepast worden op leidingen vanaf DN50. De methode leent zich dus uitstekend om kleine leidingen te renoveren zonder die te hoeven openbreken.
Point repair

Wat is point repair?

Is je rioleringsbuis op bepaalde punten aangetast (bv. kleine scheuren en gaten)? Dan kunnen we je point repair aanbevelen. Bij die methode brengen we een korte kous in je afvoerbuis aan die met epoxyhars geïmpregneerd is. We plaatsen de patch op de beschadigde sectie en houden die op z’n plaats tot de hars is uitgehard

De voordelen van point repair

Bij point repair hoeven we geen hele rioleringen te vervangen of te vernieuwen en kunnen we daardoor een hoop kosten en tijd besparen.

We graven uitsluitend op bepaalde punten in je riolering. Zo zal de goede staat van omliggende woningen en bedrijfsgebouwen niet in het gedrang komen.

De liner of patch die we hanteren is ontworpen om je riolering permanent af te dichten en tegen vocht te beschermen.

Tijdens point repair worden er minder materialen verspild en raakt de grond niet vervuild. Dat maakt de methode milieuvriendelijk.

De structurele integriteit van je riolering blijft behouden, wat essentieel is bij panden waar de rioleringen zich in de muren of funderingen bevinden.