Asbesthoudende afvoerbuizen beveiligen

Met de vereiste OVAM-toelating

Asbest in afvoerbuizen veiligstellen

Dat we specialisten in relining zijn, komt goed van pas om asbest in afvoerbuizen veilig te stellen. In moeilijk toegankelijke of onmogelijk te verwijderen asbestbuizen plaatsen we dan een epoxycoating. Die verankert het asbest en verhindert dat het vrijkomt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je afvalwater vervuild geraakt.

Goed om te weten, is dat we een OVAM-toelating hebben om in heel Vlaanderen asbesthoudende afvoerbuizen te behandelen. Geef ons telefonisch, via mail of via het contactformulier een seintje en wij zitten met je samen om een offerte op maat uit te werken.

Alle voordelen van relining om asbest te verwijderen

  • Omdat we geen hele leidingen hoeven op te graven en vervangen, is relining een relatief goedkope methode. Er zijn nu eenmaal minder arbeiders en minder materialen nodig.

Terwijl oude leidingen opgraven soms dagen of weken kan duren, is relining al op enkele uren geklaard. De overlast voor bewoners en omliggende bedrijven is daarbij miniem.

Rioleringen uitgraven, kan aanzienlijke schade aan tuinen, bestrating en gebouwen toebrengen. Relining vereist slechts minimale graafwerken en brengt dus ook minder schade toe.

Relining is milieuvriendelijker dan de traditionele aanpak, aangezien er geen chemicaliën en andere schadelijke stoffen vrijkomen. Bovendien worden er minder materialen verspild en raakt de grond niet vervuild.

Relining verlengt de levensduur van je riolering met wel tientallen jaren. De kwaliteit van de riolering en de afvalwaterbehandeling zullen erdoor verbeteren.

Dankzij relining wordt de binnenkant van je leidingen glad en naadloos, wat de waterdoorstroming ten goede komt. Er zal minder kans op verstoppingen en andere problemen zijn.

Gedurende relining maken we gebruik van materialen die tegen corrosie, slijtage en chemicaliën bestand zijn. Je gerenoveerde leidingen zullen ongetwijfeld langer meegaan.

Mensen behouden te allen tijde de toegang tot hun woning of bedrijfsgebouw.

Relining is een flexibele techniek die op verschillende soorten leidingen toegepast kan worden. Kleine of grote herstellingen aan leidingen worden zo kinderspel.